
9 ඡායාරූප
හැඳින්වීම
AI සහායෙන් පරිවර්තනය කර, සංස්කාරකවරයෙක් පරීක්ෂා කළා.
වල් බළලා, ඉටි බළලා (reed cat) සහ වගුරු බළලා (swamp cat) යන නම්වලිනුත් හැඳින්වේ. මේ මධ්යම ප්රමාණයේ බළලෙකි. නැගෙනහිර මධ්යධරණි කලාපයේ සහ කොකේසස් ප්රදේශයේ සිට මධ්ය, දකුණු සහ ගිණිකොනදිග ආසියාවේ සමහර ප්රදේශ දක්වා මොහු ස්වභාවිකව දක්නට ලැබේ. මොහු බොහෝ විට ජීවත් වන්නේ වගුරු, වෙරළබඩ සහ ගංඟා ඉවුරු වැනි, ඝන ශාක වර්ගවලින් සමන්විත තෙත්බිම්වල ය. IUCN රතු ලැයිස්තුවේ මොහු "අවම සැලකිල්ල දක්වන (Least Concern)" ගණයට ඇතුළත් වේ. තෙත්බිම් විනාශ වීම, උගුල්වල හසු කර ගැනීම සහ විෂ දීම මොහුට ඇති ප්රධාන තර්ජන වේ.